Z a n i m a n j a   u  š k o l i

Saobraćajna struka

Elektrotehnička struka

Građevinska struka

Struka uslužnih djelatnosti

Tekstilna struka

 

Vozač motornih vozila

U toku školovanja za ovo zanimanje osim općeobrazovnih predmeta, učenici imaju i niz stručnih predmeta.
Ono što posebno privlači učenike jeste praktična nastava u III razredu. U okviru ovoga predmeta vrši se obuka učenika na vozilima "B" i "C" kategorije.
Obuka se obavlja na vozilima školskog voznog parka (na vozilima "škoda fabija"), a za "C" kategoriju na vozilu "mercedes". Obuku obavljaju iskusni i stručni instruktori, inače nastavnici u ovoj školi.
 idi na vrh stranice

Elektrotehnička struka
Elektromehaničari izučavaju stručne predmete kao što su osnove elektrotehnike, elektronike, ele. mjerenja, el. mašine, el. uređaje, el. instalacije i osvjetljenje.
Sve što se nauči kroz ove predmete primjenjuje se u toku praktične nastave. Naučite sve o opravci i ispitavanju, motora, mašina, zaštite od el. energije i dr.


Elektroničar-mehaničar je zanimanje u kome naučite sve o elektonskim uređajima, impulsnoj i digitalnoj tehnici, i to primjenite na praksi pri izradi tranzistora, linearnih integrisanih kola, logičkih kola memorijskih kola, brojača itd.
Elektoničar telekomunikacija
je zanimanje kome su ključni stručni predmeti primporedajna tehnika, komunikaciona tehnika, komunikacioni vodovi i to da biste na praksi primjenili pri izradi telefonskih uređaja i sistema, visokofrekventnih kola, održavanja predajnika.
Elektroinstalater
idi na vrh stranice
Građevinska struka

Zidar - fasader - izolater

 U toku školovanja savladaju građevinske konstrukcije, statiku, nacrtnu geometriju, građevinske materijale, a sve to u svrhu praktične primjene. Praktična nastava omogućava  učenicima da nauče zidanje, malterisanje, ugrađivanje stolarije, hidroizolaciju, fasade. 
U okviru prakse za tesara-parketara učenici izučavaju pripremu drvene građe, izradu oplate, izradu skela, krovova, drvenih mostova itd.
Keramičar - teracer - podopolagači nauče postavljanje zidnih, podnih, mozaik pločica, terace, izradu podova i mnogo drugih poslova.
Moleri-farbar nauče bojenje stolarije, zidova, postavljanje tapeta, fasada i mnogo drugih poslova koji su neophodni u svim stanovima.

idi na vrh stranice

Obrazovanje po EUVET programu
U I, II i III razredu struke geodezija i građevinarstvo učenici se obrazuju po EUVET programu za sljedeća zanimanja:
- zidar-fasader-izolater
- armirač
- tesar - krovopokrivač
- keramičar - teracer
- monter suhe gradnje

Frizer-vlasuljar

San mnogih, posebno u djetinjstvu, jeste šišanje, češljanje, frizure. Mnogi taj svoj san i ostvare upisivanjem u našu školu gdje se obrazuju za ovo zanimanje. Interesovanje je veliko, svake godine se prijavi veliki broj učenika, a samo oni sa najboljim ocjenama iz osnovne škole se i upisuju. Prvi časovi praktične nastave i stručnih predmeta kao što su tehnologija materijala, zanimanja, estetika, i drugi uvode u svijet ovoga zanimanja.
idi na vrh stranice

Konfekcionar tekstila

-krojač

Stručni predmeti kao što su tekstilna vlakna, estetsko oblikovanje odjeće, konstrukcija odjevne konfekcije, ispitivanje tekstila služe vam da se pripremite za jedan lijep posao i zanimanje - krojač.

U toku praktične nastave naučite krojiti odjeću za djecu, žensku i mušku odjeću. Naučite šiti kostime, mantile, hlače, prsluke, haljine, dakle sve ono što je moderno, lijepo i praktično.
Sve što naučite možete primijeniti i praktično što je ujedno i korisno.

Svi u vašem okruženju dobijaju mnogo time što vi naučite u toku svog školovanja za ovo zanimanje.

idi na vrh stranice